HTML

Városőrség is ügyel Budapest közbiztonságára

2009.03.09. 09:27 méz

Egy éve dolgoznak Budapest Belvárosában a hivatásos közterületfelügyelők mellett a Városőrség munkatársai. Közösen ügyelnek a parkolás és a közterület rendjére. A speciálisan képzett szakemberek hozzájárulnak a közterületek rendjének fenntartásához, és a bűnmegelőzési tevékenységből is kiveszik a részüket. A rendfenntartók közterületi jelenléte a lakosság biztonságérzetét is alapvetően befolyásolja. A valaha volt sarki, posztos rendőr legértékesebb tulajdonsága az volt, hogy szinte mindig meg lehetett találni. Ennek az elvárásnak a forrásés létszámhiánnyal küszködő rendőrség egyre kevésbé képes megfelelni, ezért érthető, hogy a közbiztonságért felelősséget érző önkormányzatok mind gyakrabban keresnek alternatív megoldásokat. Ilyen a Városőrség.

A Safety Sector által üzemeltetett rendszer a miskolci Avas lakótelepen sikeresen működik, és bevált Budapest Belvárosában is.

„A Belvárosban az önkormányzat közterület-fenntartással foglalkozó önálló főosztályának létrehozásakor már eleve számoltak a Városőrséggel – mondja Szabó József, a cég ügyvezető igazgatója. – Ez költségmegtakarítás az önkormányzatnak, hiszen egy magáncég által foglalkoztatott biztonsági őr alkalmazása olcsóbb, mint egy közalkalmazott bérének és járulékainak fizetése.”

Jelentős a Városőrség bűnmegelőzési funkciója is. Állandó és nyilvánvaló közterületi jelenlétük hozzájárul az autólopások és általában a vagyon elleni bűncselekmények megelőzéséhez

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bp24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr79990760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása