HTML

Nyáron vége a Margit hídnak

2009.03.10. 08:46 méz

Az eredetileg tervezetthez képest később, csak nyáron zárják le a felújításra váró Margit hidat. Így egy ideig viszonylag jobb közlekedés vár a Budapesten autózókra.

Az eredetinél később, várhatóan csak a nyáron kezdődik a Margit híd rekonstrukciója - tudta meg az MTI városházi forrásokból. A problémát az okozza, hogy három hónapot kellett várni egy hatósági engedélyre, ezért később tudták kiírni a közbeszerzési eljárást. Ennek eredményhirdetése után egy, másfél hónappal kezdhetik meg a rekonstrukciós munkálatokat.

Eredetileg májusban, még a Szabadság híd rekonstrukciójának befejezése előtt kezdődött volna a Margit híd teljes körű felújítása. Ez most várhatóan a nyárra tolódik, így viszont elkerülhető a két híd együttes lezárása. A nagyjából másféléves felújítás alatt az autók nem, a villamosok és az autóbuszok viszont sebességkorlátozással, de mindvégig közlekedhetnek majd a hídon.

Az eredeti tervek szerint februárban kellett volna megkötni a Margit híd több mint 12 milliárd forintos rekonstrukciójának beruházási szerződését. Ez alapján májusban kezdődhetett volna a híd felújítása, ami után a tervek szerint jövő év augusztus végén helyezték volna ismét forgalomba a teljes hidat. Nem ez az első csúszás, hiszen korábban mg 2009. januári hídlezárást terveztek.

A Fővárosi Közgyűlés március végén dönt a hídfelújításhoz elnyert hatmilliárd forintos EU-támogatási szerződés véglegesítéséről. A teljes költségvetés eléri a 14,85 milliárd forintot.

(Forrás: MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bp24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr15992998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása