HTML

Budapest 24/7

reklám

Címkék

Friss topikok

Linkblog

Egyre kevesebb a bevétel a főváros parkolócégénél

2009.03.14. 12:03 méz

Egyenként félmillió forintért vesz GPS-szel ellátott kézi számítógépeket a Budapesti Önkormányzati Parkolási Társulás (BÖP), hogy az ellenőrök esetleges korrupciós szándékait letörje. "A beszerzés negyven-ötven millió forintba kerül, de nem jelent megoldást" – jelentette ki sajtótájékoztatóján Spaller Endre, az angyalföldi Fidesz frakcióvezetője.

A BÖP a XIII., a IX. és a fővárosi önkormányzat társulása, az elmúlt hónapokat egy korrupciós botrány árnyékában töltötte. A cég dolgozói ugyanis azzal álltak a nyilvánosság elé, hogy az ellenőrök lefizethetők, az adatfeldolgozóban pedig manipulálhatják a fényképeket, így vétleneket is megbírságolnak. A rendőrség nem talált bűncselekményre utaló nyomot, ahogyan a BÖP belső vizsgálata sem. Spaller szerint mivel a GPS csupán három-öt méteres pontossággal tudja meghatározni a tartózkodási helyet, az ellenőrök nyomon követésére nem használható. "Ha a cég vezetése csak négy-hatszázezer forintért tudja megoldani e készülékek beszerzését, akkor nem alkalmas feladatának ellátására. Mindeközben a BÖP egyre kevesebbet fizet az önkormányzatnak: 2006-ban még 350 milliót, 2008-ban csupán 192 millió forintot" – mondta az ellenzéki politikus.

Szólj hozzá!

Címkék: budapest korrupció parkolás

A bejegyzés trackback címe:

https://bp24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr471001554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása