HTML

Budapest 24/7

reklám

Címkék

Friss topikok

Linkblog

Budapest a legjobb három város között!

2009.02.23. 15:17 méz

Budapest is versenyben van - a portugáliai Almadával és a horvátországi Zágrábbal - az európai városok "mobilitási hetéhez" kötődő díjért, amelynek győztesét hétfőn hirdeti ki Brüsszelben az Európai Bizottság.

Tavaly szeptember 16. és 22. között több ezer európai város vett részt az immár hetedik alkalommal megrendezett "mobilitási hét" programjában, amely cselekvésre szólította fel a polgárokat és a hatóságokat az úgynevezett fenntartható közlekedési megoldások elterjesztése érdekében, ezúttal a "tiszta levegőt mindenkinek" jelszó jegyében. Az önkormányzatoknak olyan ötletekkel kellett előállniuk, amelyek növelik a motorizáció káros következményeinek tudatosítását, amelyek "tisztább" közlekedési formák bevezetését segítik elő.

Végül 66 város pályázott hivatalosan az EU díjára, és Budapest bekerült a legjobb három közé. A győztes hétfői kihirdetésének ünnepségén a magyar fővárost Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes képviseli.

A mobilitási vetélkedő eredményhirdetésének meghívójában Budapesttel kapcsolatban egyebek közt kiemelik, hogy a versengés hetében nagy hangsúlyt kapott a kerékpáros közlekedés népszerűsítése, valamint hogy a magyar főváros a mobilitási héttől függetlenül is hozott a fenti célokat szolgáló tartós intézkedéseket, mint például új biciklisávok kialakítása, illetve a belvárosi sétáló övezet kibővítése.


The City On Danube by NatashaP.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bp24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr76960817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása