HTML

Budapest 24/7

reklám

Címkék

Friss topikok

Linkblog

Vidéken több segélyt kapnak a hajléktalanok, Budapesten több a menhely

2009.02.28. 19:11 méz

Vidéken több a hajléktalan, mint Budapesten, ám a férőhelyek száma ott jóval kevesebb a szükségesnél. A fedél nélkül élők számára ugyanakkor több segélyt adnak vidéken, mint a fővárosban - ezek voltak a legfőbb megállapításai a Február Harmadika munkacsoport és a Menhely Alapítvány kérdőíves felmérésnek.
 

Országszerte a tavalyinál nyolcszázzal több, összesen hétezer hajléktalant kérdeztek meg a Február Harmadika munkacsoport és a Menhely Alapítvány munkatársai éves felmérésük során, ezúttal a pénzkereseti lehetőségekről.

Népességarányosan sokkal többen élnek fedél nélkül a vidéki városokban, mint Budapesten, ahol viszont kevesebben kapnak segélyt, mint máshol - mondta a Menhely Alapítvány elnöke. Győri Péter hozzátette: vidéken ugyanakkor jóval kevesebb a férőhelyek száma a hajléktalanszállókon, mint ahányra szükség lenne.

A fedél nélkülieket segítő alapítvány elnöke szerint a gazdasági válság hatására idén többen kerülnek majd az utcára. Megjegyezte: az elmúlt egy hónapban már jelentkeztek náluk olyanok, akiket elküldtek vidéki munkahelyükről, ezért a fővárosba jöttek állást keresni.

Korábban stratégia is készült a hajléktalanná válás megelőzése, aminek kidolgozásában Győri Péter is részt vett. Mint mondta, régóta folynak a tárgyalások a szociális minisztériummal a javaslat parlament, az illetékes országgyűlési bizottság, illetve a kormány elé terjesztéséről, ám egyelőre nem lehet tudni, hogy ez mikor történik meg, vagy megtörténik-e egyáltalán.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bp24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr30972038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása