HTML

Súlyos a helyzet Budapesten

2009.03.05. 09:12 méz

A rákkeltő hatású szálló por mennyisége Budapest több pontján az egészségügyi határérték felett van. A környezetvédelmi tárca arra figyelmeztet, hogy a gyermekek, időskorúak légzőszervi, szív és érrendszeri betegségben szenvedők kerüljék a forgalmas útvonalakat.
 

A levegő minősége Budapesten az elmúlt 24 órában kifogásolható volt, az OMSZ előrejelzése alapján a helyzet javulni fog. A gyermekek, időskorúak légzőszervi, szív és érrendszeri betegségben szenvedők kerüljék a forgalmas területeket - olvasható a figyelmeztetés a környezetvédelmi tárca honlapján szerda délután.


Bár a hivatalos szervek monitoring rendszerében is ugyanaz az egészségügyi határérték, mint az időkép.hu oldalon, a megegyező adatok az utóbbin az erősen szennyezett kategóriába tartoznak, míg a környezetvédelmi tárca honlapján csak a szennyezett kategóriába. 

A fővárosban szokás szerint a Nagytétényi út környékén a legrosszabb a helyzet: a szálló por koncentrációja itt az egészségügyi határérték 154 százaléka. Pest déli részén sem jobbak a viszonyok, a mért eredmény ott ebben a kategóriában 141 százalék.

A belvárosban, illetve a forgalmasabb budai részeken 120 és 130 százalék közötti értékeket mértek szerda délután. "Csak" a szálló por tekintetében rossz a helyzet, az egyéb kategóriában a mért adatok jóval az egészségügyi határérték alatt vannak.

A legdurvább rákkeltő anyagok viszont éppen a szálló por következtében jutnak a budapestiek szervezetébe.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bp24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr11982483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása