HTML

Graffitis bandát fogtak Budapesten.

2009.03.06. 10:31 méz

BUDAPEST — Szervezett graffitibandát buktatott le a rendőrség! Lakossági bejelentések nyomán és az egyre több vasúti pályaudvaron fellelhető térfigyelő kamerák segítségével sikerült felderíteni azt az elkövetői kört, amely feltételezések szerint több mint 100 alkalommal rongált vasúti szerelvényeket. A 20–25 év közötti fiatalok legtöbbje beismerő vallomást tett, így már a konkrét eljárások is megindultak.

– A falfirkák tavaly 80 millió forintos kárt okoztak a vasúttársaságnak – mondta el Kiss Áron, a cég biztonsági igazgatóságának osztályvezetője. – Egy négyzetméternyi firka letisztítása 1200 forint. 2008-ban 53 577 négyzetméter külső graffitit mostunk le a vonatokról, de még mindig marad körülbelül 6000 négyzetméternyi. Az önjelölt „művészek” legnépszerűbb vasúti graffitis helye egyébként a budapesti Nyugati pályaudvar területe, Sárbogárd és környéke, illetve Pécs térsége.

graffiti on train by ~R!$E~.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bp24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr49984885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása