HTML

Budapest 24/7

reklám

Címkék

Friss topikok

Linkblog

Hemzsegnek a rendőrök Budapest utcáin

2009.03.15. 09:44 méz

9-12 fős csoportokban sötétkék gyakorlóruhás rendőrök járják reggel óta Budapest utcáit. A rendőrök semmilyen intézkedést nem foganatosítanak. A BRFK érdeklődésünkre közölte: a biztonságot veszélyeztető cselekedeteket akarják megelőzni. Budapesten semmiféle nagyobb szabású rendezvényre nem került sor a nap folyamán, a nagy számú rendőri csoportok döbbent, a kirakatokat néző járókelőket és turistákat kerülgettek. Szokatlanul magas szintű jelenlét volt tapasztalható a külvárosokban is.


Valósággal hemzsegnek a nagyszámú, gyakorlóruhás, 9-12 fős csoportokban sétáló rendőri erők Budapest utcáin a reggeli órák óta. Kérdésünkre, hogy mi indokolja ezt, amikor nagy, tömegeket megmozdító rendezvények nincsenek az utcákon, Tafferner Éva, a BRFK szóvivője közölte: a közbiztonságot veszélyeztető cselekmények, események megelőzése, megakadályozása a célja a rendőri jelenlétnek.

A rendőrök folyamatos jelenlétére hétfő reggelig lehet számítani – tette hozzá Tafferner. Kiemelte: a rendőrség a szükséges és kellő számban „biztosítja Budapest utcáin a biztonságot”. A szóvivő kérdésünkre hozzátette: a holnapi nap folyamán a rendőrök kokárdát fognak viselni.

2009. március 14-e és március 16-a közötti időszakban több olyan rendezvény zajlik Budapesten, melyeken nagy számú résztvevőre lehet számítani, ezért Budapest Rendőrfőkapitánya a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 30. §-a alapján fokozott ellenőrzést rendelt el 2009. március 14-e 0 órától március 16-a 8 óráig a főváros területén – tájékoztat a rendőrség hivatalos honlapja. Az ellenőrzés keretében a rendőrség személyeket igazoltathat, ruházatukat, járművüket átvizsgálhatja.

Szólj hozzá!

Címkék: budapest rendőrök

A bejegyzés trackback címe:

https://bp24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr1001002977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása