HTML

Budapest 24/7

reklám

Címkék

Friss topikok

Linkblog

Már Budapesten Diana hercegnő esküvői ruhája

2009.01.28. 21:31 méz

Megérkezett Budapestre a Diana: a celebration című kiállítás egyik leglátványosabb darabja - a walesi hercegnő esküvői ruhája.

 

A szombattól látható tárlaton a tragikus körülmények között elhunyt Lady Di életét és munkásságát ismerhetik meg a látogatók 150 személyes tárgyán keresztül. Szigorú biztonsági előírások mellett megérkeztek a felbecsülhetetlen értékű családi ékszerek, többek között azt a gyémánt fejdísz is, amelyet Diana az esküvőjén viselt - tájékoztatta szerdán a Független Hírügynökséget Tóth Gabi, a tárlat projektvezetője.

Mint arról már korábban hírt adtunk, a ShowTime Budapest és az RTL Klub a csaknem 300 ezer látogatót vonzó Titanic tárlat után újabb siker-kiállítást mutat be Budapesten. Szombattól látható a budapesti Károlyi-Csekonics Rezidenciában a Diana: a celebration című kiállítás.

A tárlat anyagát a Spencer család állította össze és indította világkörüli útjára. A kiállítás londoni bemutatója után Ausztráliában és az Egyesült Államokban turnézott. Londonban 800 ezer, Ausztráliában és az USA-ban pedig már több mint 1 millió látogatója volt. Európában elsőként Magyarországon látogatható majd ez a páratlan kiállítás. A család a kiállításból befolyt bevételből, a Diana örökének emléket állító alapítvány munkáját támogatja.

A Diana: a celebration - című kiállítás látogatói részesei lehetnek egy időutazásnak, láthatják a hercegnő életének legfontosabb állomásait - az ártatlan gyermekkortól a fényképezett hírességig. A képeken feltűnik, mint félénk óvónő, mint elbűvölő menyasszony, odaadó anya, és mint fáradhatatlan jótékonysági élharcos.

Diana volt a világ egyik legtöbbet fényképezett híressége, 1981-es királyi esküvőjét, több mint egy milliárd televíziónéző kísérte végig. A kiállításon látható többek között uszályos selyemtaft esküvői ruhája, 28 híres divattervező által készített ruhakölteményei, családi ékszerek, bútorok, számos személyes emlék, és ritka házi videofelvételek, fényképek.

A látogatók szemügyre vehetik azt az eredeti szöveget is, amelyet Spencer gróf mondott el testvére temetésen a Westminster-apátságban, valamint megnézhetik a kottáját és dalszövegét az Elton John/Bernie Taupin szerzeménynek, amely a "Candle in the wind" átdolgozása, és szintén a búcsúztatáson hangzott el.

Diana Frances Spencer 1961-ben született Norfolkban (Anglia). A régi brit arisztokrata Spencer család tagja 1981-ben ment feleségül Károly, walesi herceghez. A házasságból két fia született, Vilmos és Harry herceg. Válását követően is a királyi család tagja maradt. Élete végéig jótékonykodott: gyermekeknek, hajléktalanoknak gyűjtött, részt vett az AIDS elleni küzdelemben és az aknák betiltásáért kampányolt. Legutolsó barátjával, a dúsgazdag Dodi Fayeddel elköltött vacsorájuk után, máig tisztázatlan körülmények között, autóbaleset áldozata lett Párizsban 1997-ben.

A Diana: a celebration című kiállítást szombattól május 3-ig nézhetik meg az érdeklődők a Károlyi-Csekonics Rezidencián (1088 Budapest, Múzeum utca 17.).

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bp24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr1909195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása