HTML

Budapest 24/7

reklám

Címkék

Friss topikok

Linkblog

Már Budapest is kéri a szlovák gyilkost

2009.02.13. 10:00 méz

Martin Korch, a rendőrség központi szóvivője azt közölte a SITA hírügynökséggel, hogy a szlovák rendőrség kérni fogja Prágától a hétvégén elfogott Jozef Roháč kiadatását, akit többek közt Róbert Remiáš meggyilkolásával is gyanúsítanak. Korch hozzátette,a rendőrség akkor is ki akarja hallgatni a körözött gyilkost, ha Prága Budapestnek fogja őt kiadni, ahol egyébként életfogytiglanra számíthat. Arról hogy más ügyekben is ki akarják-e vallatni, Korch nem nyilatkozott. Ugyanakkor René Vanek, a Pozsonyi Kerületi Ügyészség szóvivője közölte, hogy Jozef Roháč ellen 2006. szeptember 6-án megszüntették az eljárást, mert nem bizonyosodott be, hogy épp ő követte el a Remiáš-gyilkosságot. A 2002-es elfogatóparancs megszüntetését a szóvivő megerősítette. Roháčot a cseh rendőrség a magyar rendőrség által kiadott nemzetközi elfogatóparancs alapján kapta el, Magyarország robbantásos gyilkosság és engedély nélküli fegyvertartás miatt körözte. Ezért életfogytiglan jár.

A prágai rendőrök egy autóban fogták el a körözött gyilkost, mint kiderült a papírjai hamisak voltak, tíz órás vizsgálat után kiderült, hogy kicsoda is valójában, miként az is, hogy a nála lévő okmányokat soha semmiféle szlovák hatóság nem adta ki. Roháč ittas volt a letartóztatásakor a vérében 1,13 ezreléknyi alkoholt találtak. A rendőrökkel nem volt hajlandó együttműködni. A magyarországi Interpol iroda már előkészületeket tett az illető Prágától történő kiadatására -ezt kedden Budapestről jelezte az Országos Rendőrfőkapitányság.

Feltételezik, hogy Seres Zoltán vállakozót is meg akarta ölni, legalábbis együttműködött a gyilkossági kísérletben, ám a Bentleyre erősített 3,5 kilós robbanószerkezet a vártnál korábban esett le a kocsiról, s nem robbant fel. Mindez 1997. június harmadikán történt. A magyar rendőrség kinyomozta a tetteseket, de nem tudta őket elfogni, mert külföldre szöktek. Már 2000-ben jelezték, hogy legalább 10 súlyos bűncselekményt Roháč és bandája követett el 1998 tavaszán és nyarán.

1998. július 2-án az Aranykéz utcában, Budapest központjában robbantottak, akkor a merényletnek négy halálos áldozata és 25 sebesültje volt, egy részük külföldi állampolgár, a rendőrök szerint a felrobbantott Fiat 126-ost Roháč egyik embere, Jozef Hamala vette, hamis papírokkal. A magyar rendőrség szerint a most letartóztatott gyilkos és bandája robbantott a FIDESZ székházánál, Szájer József lakásánál, valamint Torgyán József, az FKGP akkori elnöke lakásánál.

rendőrségi felvétel

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bp24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr90940544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása