HTML

Budapest 24/7

reklám

Címkék

Friss topikok

Linkblog

Ingyenes városnézések a fővárosban vasárnap!

2009.02.22. 12:41 méz

Európa számos fővárosában ez a kezdeményezés több napos, vagy akár egy egész hetes.

 
Ingyenes idegenvezetéssel ünneplik Budapesten az Idegenvezetői Világnapot vasárnap. A fővárosi idegenvezetők óránként induló ingyenes gyalogos és autóbuszos vezetéssel mutatják be az érdeklődők számára Budapest nevezetességeit és történelmi értékeit 9 és 16 óra között.

1985 óta számos országban ünneplik az Idegenvezetői Világnapot február utolsó vasárnapján. Budapesten már kilencedik éve ünnepelik ezt a napot. A világnapon az idegenvezetők ingyen mutatják be városukat a helyieknek, hogy még jobban megismerjék településük nevezetességeit, látványosságait. Európa számos fővárosában ez a kezdeményezés több napos, vagy akár egész hetes ünnepségsorozattá nőtte ki magát.

Budapesten az ingyenes autóbuszos túrák a Műcsarnok Dózsa György úti kis parkolójából indulnak óránként 9 órától 16 óráig. A torlódások elkerülésére a buszokra jegyeket adnak ki, amelyeket a helyszínen lehet igényelni. Angol és német nyelvű városnézés minden második órában, így 10, 12, 14 és 16 órakor indul.

Gyalogostúrák 10-16 óra között óránként indulnak a városligeti Alpár Ignác szobortól, az Andrássy út 2. számtól, a Vörösmarty téri oroszlános szobortól, a Kossuth térről a Mezőgazdasági Minisztériumtól, a Budai Várnál a Siklótól és a Szent István szobortól, valamint 13 órától a Bazilikától. A gyalogostúrák indulási helyét táblák jelzik.
 
Heroes' Place-Budapest by scarbody.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bp24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr78958195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása