HTML

Budapest 24/7

reklám

Címkék

Friss topikok

Linkblog

Elefántokra számíthatnak a Budapesten közlekedők

2009.02.26. 12:35 méz

Kereken ötven művész, ismert személyiség és művészeti iskola terveit fogadták el a tavasszal induló köztéri jótékonysági akció, az Elefánt Parádé elefántszobrainak megfestésére.

Az egyedi festéssel készülő - zebracsíkos, csipkés, és porcelánkészletet ábrázoló - elefántborjak felvonulása vidámra hangolt, ám mégis komoly problémára, a budapesti hajléktalanok helyzetére hívja fel a figyelmet.
A pályázó művészek között olyan, nemzetközileg is elismert neveket találunk, mint Fehér László, Breznay Pál, Losonci Lilla, Dvora Bochman valamint Csáky Marianne.
 

Megtisztelőnek érezzük, hogy ennyi kiváló művész is felsorakozott a kezdeményezésünk mögött, hozzájárulva ahhoz, hogy a következő, mostanihoz hasonlóan hideg télen sok rászoruló emberi körülmények között vészelhesse át a kegyetlen időjárást - mondta el Csikós Balázs, az akciót támogató Elephant Holding igazgatója.

Az alkotóknak öt hét áll rendelkezésükre, hogy elképzeléseik szerint fessék, rajzolják, alakítsák a szobrokat létrehozva a Budapest belvárosának utcáin áprilistól kiállításra kerülő egyedi műalkotásokat. Az ormányosokat júniusban értékesítik egy árverés során, a befolyt összeget pedig a X. kerületi Segítőház hajléktalanszálló felújítására fordítják.

A Jászberényi úti szálló különlegessége, hogy amellett, hogy éjjeli menedékhelyként szolgál, átmeneti szállást biztosít azok számára is, akik munkavállalással és életvezetésükkel bizonyítják, elég elszántak ahhoz, hogy helyzetükön változtassanak. Számukra az otthon szociális munkások segítségét is biztosítja.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bp24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr82967443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása