HTML

Budapest 24/7

reklám

Címkék

Friss topikok

Linkblog

Szombatonként ökopiac a Mom Parkban

2009.02.28. 13:55 méz

A budapesti biopiac a tizenötéves vándorlása során a MOM Parkba érkezett.
MDF-piac, Török utcai biopiac, Marczibányi téri ökopiac, majd legújabb helyén, a Budapest, XII. kerületi MOM Művelődési Ház kertjében 2005-ben nyílt meg a Biokultúra Egyesület ökopiaca.

 

Öröm volt látni, hogy az elmúlt években sok kínlódáson keresztülment biopiac megújulva, kultúrált körülmények között működik. 

2004 szeptemberében a Marczibányi téri Művelődési Központ bejelentette, hogy a piac túltelített lett, a szerződést felbontják. Fél évi bizonytalanság, vajúdás után megtalálták az új helyet, az egykori Rózsadomb aljához hasonló frekventált helyen, a Művelődési Ház kellemes, parkos, fás környezetében létrejött az új ökopiac. A piac végre rendezett körülmények között kezdi meg tevékenységét. A piacon 25 nádfedeles, fából készült, egyenként kb. 9 nm fedett árusító helyet alakítottak ki. Ezen kívül 6, kb. 15 nm alapterületű, villannyal, folyóvízzel ellátott zárt, az előző árusító helyekkel stílusban azonos "biobolt" áll a kereskedők rendelkezésére.

A nyitás napján egy kivételével minden árusító hely fogadta a vásárlókat. Rajtuk kívül még kb. 20 árus asztalon kínálta a kora tavaszi zöldségféléket, medvehagymát, újhagymát, stb.
A nyitás hangulatát emelte a balmazújvárosi Virágoskút Kertészetből érkezett Rózsa Péternek és társának a citerajátéka. A hangulatos népzene, a kóstoltatás, a régi biopiaci hangulatot idézte.
Már nyitáskor igen nagy számú vásárló és érdeklődő színes forgataga jelezte, hogy a régi Marczibányi téri törzsvásárlók mellett a jövőben a XII. kerületiek is fel fogják keresni a piacot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bp24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr30971516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása