HTML

Budapest 24/7

reklám

Címkék

Friss topikok

Linkblog

Turul-per: megint nincs ítélet, majd májusban

2009.03.03. 22:10 méz

Leghamarabb májusban lehet ítélet a Turul szobor ügyében, a Fővárosi Bíróság ugyanis elnapolta a tárgyalást. A szobor elbontásáról vagy megmaradásáról már több mint 3 éve tart a vita.
 

Elnapolta a tárgyalást a Fővárosi Bíróság a XII. kerületi Turul szobor ügyében, mert a kerület perre hívta a fővárost is, azt mondják azért, mert a főváros nyilatkozatai a szoborról nem egyértelműek. A perben arról kell döntést hoznia a bíróságnak, hogy le kell-e bontani a fővárosi közgyűlési hozzájárulás nélkül felállított világháborús emlékművet.

Már több mint 3 éve, a szobor felállítása óta tart a vita arról, hogy maradhat-e a Turul vagy nem. Az I. kerületi önkormányzat korábban úgy döntött: maradhat a helyén a szobor, a Fővárosi Bíróság viszont úgy: le kell bontani. Ezután a Közigazgatási Hivatal semmisítette meg az I. kerület által kiadott engedélyt, és a IX. kerületet jelölte ki, hogy bontsák le a XII. kerület szobrát. A XII. kerület ezután ment a bíróságra, ez a per tart még most is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bp24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr89978517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása