HTML

Budapest 24/7

reklám

Címkék

Friss topikok

Linkblog

Budapesten lesz a Nabucco-csúcs

2009.01.23. 11:15 méz

Magyarország rendezi meg jövő kedden a Nabucco-gázvezeték megvalósíthatóságával foglalkozó nemzetközi csúcstalálkozót, amelyet Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kezdeményezett; a csúcstalálkozón Budapest olyan nyilatkozatot kíván elfogadtatni, amellyel a résztvevők megerősítenék elkötelezettségüket a Nabucco-projekt mellett.

A csúcstalálkozó idején várhatóan 17-20 delegáció közlekedik majd Budapesten, ennek következtében ideiglenesen forgalomkorlátozásokra kell majd számítani.

A tanácskozás megnyitója a Parlament felsőházi termében lesz, a zárt tanácskozásra és a záróbeszédre már a Magyar Tudományos Akadémia épületében kerül sor, ahol Gyurcsány Ferenc elnököl majd - közölte Budai Bernadett.

A kormányszóvivő emlékeztetett, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kezdeményezése hűen tükrözi hazánk elkötelezettségét az Európai Unió, benne Magyarország energiabiztonságát erősítő Nabucco gázvezeték megvalósítása iránt.

A magyar és az európai energiapolitika első számú prioritása az ellátásbiztonság növelése, az egyoldalú energiafüggőség mérséklése, az alternatív ellátási útvonalak biztosítása - mondta Budai Bernadett, hozzátéve, hogy ennek a törekvésnek ad még nagyobb aktualitást a közelmúltban lezárult gázkrízis.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bp24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr25897355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása