HTML

Budapest 24/7

reklám

Címkék

Friss topikok

Linkblog

Sok a fekete lyuk Budapesten

2009.01.23. 16:42 méz

A francia diáklány eltűnése kapcsán Budapest rendőrfőkapitánya és bűnmegelőzési tanácsnoka is elismerte, nagyon sok fekete lyuk tátong a fővárosban, amely bárkit elrejthet a kamerák elől.

A Népszabadság cikke szerint az önkormányzatok kamerarendszerei nemhogy a várost vagy egy-egy kerületet, de még egyes városrészeket sem fednek le. A rendőrség örül, hogy mind több utcát és teret tud megfigyelni a távolból, még akkor is, ha olykor két egymás mellett lévő kamerarendszer felvételei sem fedik egymást. A rendőrségnek nincs pénze, így túl sok beleszólása sincs abba, hol legyen kamera, és mennyi.

A bankok, magáncégek kamerái elvileg az intézmények bejáratait figyelik, de biztonsági-szakmai okokból bizonyos mértékig "látják" a járdát, sőt az utat is. Ezeknek a kameráknak a felvételeit is bekéri a rendőrség a nyomozásaihoz vagy ha eltűnt személy után kutat. Egyébként senki nem köteles bejelenteni, ha a közterületet is "látó" biztonsági kamerát telepít.

A rendőrség korábban azt tervezte, hogy ha a BKV kiépíti a saját hálózatfigyelő kamerarendszerét, azt összekapcsolják a meglévő térfigyelő hálózatokkal (már amelyikkel kompatibilis), és kialakítanak egy budapesti bevetésirányító központot. A BKV azonban pénzhiány miatt nem építette ki a rendszerét, és a BRFK-nak sincs kétmilliárdja a központ megépítésére - olvasható a lapban.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bp24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr9898025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása