HTML

Budapest 24/7

reklám

Címkék

Friss topikok

Linkblog

KDNP: tiltsák be a dohányzást a fővárosi játszótereken!

2009.01.28. 20:22 méz

A KDNP egyetért azzal, hogy a főváros játszóterein betiltsák a dohányzást – írta a párt frakciója közleményében. Mint ismert, a Fővárosi Közgyűlés január végén döntene a dohányzási tilalom bevezetéséről.

• Tilos lesz a dohányzás a Fővárosi Önkormányzat játszóterein


 

A KDNP a családok pártja, ezért támogatja, hogy minél több játszótéren, oktatási, kulturális, egészségügyi, szociális, gyermekjóléti, egyházi és más közhasznú intézményekben tilos legyen a dohányzás. Nemcsak a nem dohányzókat, de a város tisztaságát is óvja egy ilyen rendelkezés – olvasható a közleményben. A gyerekek és a kisgyerekes szülők egészségének védelme egyaránt indokolja a tiltás bevezetését. A KDNP arra emlékeztet: a főváros egyébként is szennyezett levegője fokozottan károsítja a gyermekek egészséges fejlődését, hiszen ők a földfelszínhez közelebbi, szennyezettebb levegőt lélegzik be nap mint nap. A légszennyezettségi mérőműszerek viszont nagyobb magasságban mérik a szennyezettséget.

A KDNP fővárosi frakciója a Fővárosi Közgyűlés következő ülésén igen szavazatával is támogatni fogja azt az előterjesztést, mely a gyermekek egészségének védelme érdekében megtiltja a fővárosi üzemeltetésű játszótereken való dohányzást. Már eddig is több kerület hozott hasonló rendeletet, bízunk benne, hogy hamarosan minden budapesti játszótér dohányfüstmentes lesz. Reméljük, a Fővárosi Önkormányzat a rendelet hatálybalépésével együtt megteremti a hatékony végrehajtáshoz szükséges feltételeket is, és ez a tiltás nem marad a szmogriadóhoz hasonlóan „jogszabályi formába öntött kérés” – írja a közlemény.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bp24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr42909033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása